Logotyp för Munskänkarna

LINKÖPING BACCHUS

Tisdag 11 november: Choklad- och vinprovning

Äntligen har vi lyckats få ihop denna efterlängtade provning av choklad och vin. Provningen kommer att ledas av Maja Berthas som är sommelier och har ett passionerat intresse för kombinationen mellan choklad och dryck. Varför stanna vid en godsak när man kan få flera? Kvällens provning inleds med en genomgång av både kakaoframställning, chokladproduktion och historik. Vi jämför olika chokladstilar och smakar på chokladsorter med bönor från olika delar av världen. Sedan följer en smakupplevelse utöver det vanliga då vi provar chokladen och de ädla dryckerna i kombination. Denna gång nöjer vi oss med provningen och någon mat utöver chokladen serveras inte.

Vinerna:

  • Deliciosa Manzanilla (nr 8274), 121 kr
  • Muscat de Beaumes de Venise 2000 (nr 8181), 139 kr
  • Rancho Zabaco Zinfandel 2001 (nr 22248), 144 kr
  • St Stephan's Crown Tokaji Aszu 5 Puttonyos 1995 (nr 12905), 170 kr
  • Mas Amiel Vintage Réserve 2000 (nr 2315) , 198 kr

Tid och plats: tisdag den 11 november kl 19.15 på Läkaresällskapet, Klostergatan 45C.

Pris: 300 kr

Bindande anmälan via epost: vin-anm@lists.lysator.liu.se senast lördag den 8 november för medlemmar och senast söndag den 9 november för medlemmar/gäster. Anmälan bekräftas via epost. Alternativt ring Kent Engström på telefon 013 - 26 10 41.

Skulle ni få förhinder efter sista anmälningsdag, var vänlig avanmäl snarast enligt ovan. Avanmälan på provningsdagen måste göras senast kl 12.00 men då till restaurangen på telefon: 013 - 13 96 06, annars måste vi tyvärr ta betalt för provningen. Observera att antalet deltagare är begränsat. Gäster är naturligtvis mycket välkomna i mån av plats.

Glöm inte att meddela om ni vill ha insignier i form av skopa eller band. Se efter i matrikeln när du blev medlem.

Hjärtligt välkomna

 

Lennart Ohlsén

E-mail: lenoh@ida.liu.se
Tel: 013 - 28 15 55 dagtid, 013 - 15 36 36 kväll

Chokladlänkar

Länkar som nämndes på provningen: