 |
 |
Torsdag 1 mars kl 18:30 – Stoneleigh a wonder of nature med Gerard Higgins
Stoneleigh var den första producenten från Nya Zeeland som under 1980-talet introducerade vin från andra sidan jordklotet här i Sverige. För att fira att det passerat mer än 30 år sedan första Stoneleigh-vinet kom till Systembolaget kommer vi under kvällen att prova 8 av deras viner som nu säljs i Sverige. Förutom presentation, provning och mat kommer det även att vara en tävling om en resa för två till magiska Nya Zeeland. Detta pris kommer att delas ut bland alla munskänksmedlemmar i Sverige som deltagit i denna provning, som ges på flera orter. Vi kan hoppas att den lycklige vinnaren kommer från Bacchus i Linköping.
Stoneleigh´s vingårdar är belägna på en urgammal flodbädd, i distriktet Marlbourough, på sydön i Nya Zeeland. Marken är täckt av släta stenar som floden fört med sig. Stenarna absorberar under dagen solens strålar och avger dem som värme till druvorna i skymningen. Detta ger vinstockarna en idealisk temperatur långt in på natten. Stoneleigh kallar stenarna i den uttorkade flodbädden för solstenar. Solstenarna, klimatet och jordmånen ger Stoneleigh´s vinodlingar optimala förutsättningar för vinrankorna, inte minst Sauvignon Blanc och Pinot Noir. Smaken blir rik och fruktig, men ändå elegant, frisk och krispig. Kvällens provningsledare är Gerard Higgins, Brand Ambassador för Stoneleigh. Gerard kommer att inleda med ett föredrag som liksom provningen hålls på engelska. Föredraget kommer att belysa vinindustrin på Nya Zeeland, vinområdet Marlborough, Marlborough och Sauvignon Blanc samt framtiden för vinnäringen på Nya Zeeland.
Vinerna vi provar – vilket är några fler än vanligt: Stoneleigh Rapaura Series Brut Cuvée, vnr 7912 (109 kr) Stoneleigh Classic Sauvignon Blanc, vnr 6311 (109 kr) Stoneleigh Classic Pinot Noir, vnr 16394 (119 kr) Stoneleigh Riesling, vnr 6498 (99 kr) Stoneleigh Latitude Chardonnay, vnr 6360 (129 kr) Stoneleigh Wild Valley Sauvignon, vnr 2529 (121 kr) Stoneleigh Rapaura Pinot Noir, endast restaurang (169 kr) Stoneleigh Rapaura Sauvignon Blanc, endast restaurang (149 kr) Tid och plats: Torsdag 1 mars kl 18.30 i aulan på Restaurang Lagerbladet, Snickaregatan 22. Till en fiskrätt komponerad av Lasse på Lagerbladet dricker vi Stoneleigh Classic Sauvignon Blanc (vnr 6311), pris 109 kr. Menyn kommer att läggas ut på hemsidan några dagar innan provningen.
Pris för provning och mat: 400 kr för medlemmar och 450 kr för gäster. Datum: Medlemmar i sektionen Linköping Bacchus har förtur till och med måndag 12 februari. Munskänksmedlemmar oavsett sektion har företräde framför gäster fram till och med torsdag 15 februari. Sista anmälningsdag är söndag 25 februari. Anmälan: Anmälan och bokning till provningen sker via Bacchus hemsida klicka här. Du behöver logga in med ditt medlemsnummer eller e-postadress och lösenord. Denna information hittar du enklast på medlemskortet som skickades ut inför 2018, får du problem så kontakta oss på mailadressen nedan. Om du inte betalt din medlemsavgift för 2018 går det inte att boka plats på provningen innan detta är gjort.
Mail med inbetalningsinfo kommer när du anmält dig, inbetalning ska vara oss tillhanda senast fredag 23 februari via Plusgiro 390908-2, betala gärna så snart du fått bekräftelse på anmälan för att vi ska kunna stämma av inbetalningarna innan provningen. Detta gäller inte dig som anmäler dig de sista dagarna, du betalar så snart du fått en plats. Om du har några frågor eller problem med anmälan vänligen kontakta oss på vår mailadress linkoping.bacchus@munskankarna.se så besvarar vi dem snarast.
Avanmälan Om du behöver avanmäla dig, så är det bra om du gör det så tidigt som möjligt, så vi kan kalla någon som står på väntelista, ifall provningen skulle vara fullbokad. Avanmälan görs på samma ställe som bokningen.
Om du inte kommer på provningen och inte har avanmält dig senast klockan 18:00 tre dagar innan provningen (måndag 26 febuari) får du betala för provningen alternativt själv skicka en ersättare.
Glöm inte att meddela om du är ny medlem i sektionen! Du kommer då få insignier i form av skopa och band vid provningen. Passa också på att fråga om det är något du undrar över!
Om du är tidigare medlem och önskar ett nytt band, 5-års, 10-års eller 25-års, ber vi dig meddela detta vid anmälan.
Kom i god tid. Du behöver inte ta med egna vinglas. Glöm inte din tastevin (skopa).
Hjärtligt välkomna till en trevlig och intressant kväll i matens och vinets tecken. |
 |
 |
|