Visfesten i Malexander

8 juli 2006

Trösts sommarfest i Malexander växte en bra bit i år, både till antal deltagare och ljudupplevelse. Det sistnämnda hjälpte jag till med, genom att fixa fram en bättre ljudanläggning. Andra hjälpte till med ljus, scenbygge med mera.

Preliminär text - föreslå tillägg efter behag och skicka mig bra bilder!

Här ser vi en del av deltagarna/publiken.

Så här var spelordningen, men tiderna stämde inte så bra. Jag tycker spelordningslappen var snyggare förra året.

Karolina var konferencier, men jag kom inte åt att fotografera henne i den rollen, för jag var nästan alltid vid ljudbordet i skarvarna. (Hon är i alla fall med på bild längre ner.) Första artist var traditionsenligt Henrik Tröst.

Tröst var inte ensam på scen, här med Dick och Thor.

Låt oss backa ett par steg så man ser hela scenen.

Dick körde Charons Nymfer-låtar med stöd av Marina.

Dristig och Drabanterna spelade bland annat "Sverige är fantastiskt".

Efter "Sverige är fantastiskt" spelade de en låt som Dristig tyckte inte riktigt funkade. Jag tror jag vet varför. Den var ganska lik "Sverige är fantastiskt" i stil, så dessa två låtar borde nog inte spelas i rad.

För första gången på länge stod Michael Nystås på scenen, till mångas glädje. Här handlar det om mycket personliga saker, som involverar en och annan person i publiken. Bland låtarna minns jag "pojkarna som aldrig kunde dö". Det är dags att uppdatera texten i den, för Hanna ringer inte från Motala längre.

Rebecca nappade på Öppen Scen och sjöng en poplåt till inspelat komp.

Thor Rutgersson verkade nästan lite motvillig, men gick i alla fall på och sjöng ett par låtar, skrev jag förra året och det kan man väl säga stämde bra nu med. Inte samma låtar, dock.

Så var det jag. Tack vare Becca finns det lite bilder.

På grund av högerns senaste felnavigering i valrörelsen var "Moderatvisan" given, plötligt var den ju helt korrekt igen! "Jag samlar pokémon", "Som en golfare" och "Polisbil" kördes på begäran, men också "Balladen om den hänsynlöse fadern", "Actionhandling", "Psemester i Psykét" och uruppförande av "Rytmen av ett regn" och "ACDC". Det var lite mer än jag tänkt med tanke på att vi var så långt efter i programmet, men vad gör man när det önskas extranummer? Jag fick hjälp av både Marcus, Dick och Henrik.

Peter Trygg körde några av sina bästa, "Rusta ner", sången till sonen med mera, med "Lyckorus" som avslutning efter att publiken kommit fram till att den nog är roligare att sluta med än "I sorgens tid".

Spexgänget framförde både ett minispex om påveutnämningen och sånger. Feministtexten på en viss polka var väl favorit i repris?

En ny bekantskap var "Sommen Water Boys", ett underhållningsband som Tröst hörde redan i barndomen. De spelade "DKW", någon mer samt på begäran "Rök över Sommen" (på känd melodi).

Trots att jag inte hade barnen med så åkte jag lite före tiden, fast det var efter midnatt ändå. Vad som hände därefter kanske ni andra kan fylla i?

Som det noterades i forumet så finns en del ytterligare bilder och kommentarer hos Tomas Jonsson.

Här har jag lagt upp lite fler bilder, lite sämre kvalitet för det är filmat.