SVP Systemvetenskapliga Programmet, Linköpings Universitet

Utbildningen

Det systemvetenskapliga utbildningprogrammet i Linköping (SVPiL) är en fyraårig samhällsvetenskaplig utbildning som omfattar 160 poäng. Utbildningens två första år utgörs av ett basblock på 80p som ger en grund för den fortsatta utbildningen. Det tredje året består av en fortsättningsdel som ger möjlighet att efter 120 poäng erhålla en filosofie kandidatexamen i systemvetenskap. Det fjärde och sista året som innebär en fördjupning ger möjlighet att efter 160 poäng erhålle en filosofie magisterexamen i systemvetenskap.

SVPiL startade hösten 1993 och är en efterträdare till den tidigare systemvetenskapliga linjen som funnits i Linköping sedan 1977.

Systemvetenskapliga programmet är en bred utbildning som förutom huvudämnet administrativ databehandling (ADB) innefattar ämnen som företagsekonomi, matematik, statistik, socialpsykologi mm. De olika ämnena i utbildningen bidrar till en helhet med inriktning mot ett verksamhetsinriktat perspektiv med focus mot informationsteknologins utveckling och användning i organisationer, samt framför allt samspelet mellan informationsteknologin och dess användning.

SVPiL syftar till att studenterna ska få en god grund för sin framtida arbetssituation som till stor del kan relateras till analys, utveckling, införande och utvärdering av datorbaserade informationssystem. Ett annat syfte är att utbildningen ska kunna utgöra en stabil grund för vidare studier i form av doktorandstudier. Utbildningen uppläggning är ofta uppgifts- och problembaserad där teoretiska kunskaper vidare omsätts i praktisk handling. En vanlig arbetsform är grupparbeten där stor vikt läggs vid förmågan till kommunikation och samarbete. Då tillämpning av erhållna kunskaper värderas högt genomförs projekt som omfattar ett systemutvecklingsprojekts livscykel från framtagning av kundkrav till impementering och utvärdering av slutprodukten.

* Studiehandbok
Utförlig beskrivning av utbildningsprogrammet och dess kurser


Tillbaka till: SVPiLs välkomstsida

Senast uppdaterat: 29-Feb-96 16:11 . Kontaktperson: Mikael Johansson